Descobreix com col·laborar amb El Xiprer

Suma’t-hi
Portada > Notícies > 10 anys d'Amics d'El Xiprer.

10 anys d'Amics d'El Xiprer.

16/05/2020

El maig de 2010 va néixer l'Associació Amics d'El Xiprer

 

“No vinimos al planeta para desarrollarnos…venimos a la vida intentando ser felices. Porque la vida es corta y se nos va. Y ningún bien vale como la vida. Esto es elemental.”

José Mújica, Revolucionari, Agricultor i Polític  d’Uruguai.

Conferència sobre el Clima i Desenvolupament Sostenible a Rio de Janeiro, l’any 2012.

 

Benvolgudes i benvolguts amics,

En un marc tan important com aquell, José Mújica va parlar també de coses senzilles, entre elles, la importància de ser feliços, estimar la Terra, promoure la felicitat, cuidar els fills i una de molt important: tenir amics.

Al Xiprer l’amistat és molt important, i la cuidem cada dia. Sabem que per tenir amics també cal ser un bon amic. Amb motiu dels 10 anys del naixement de la nostra associació volem recordar que va ser gràcies a un bon amic que va començar aquesta història.

Aquesta persona era en Joan Bretcha:  granollerí, empresari (forner i farmacèutic), músic, corredor i un gran amic que molts vam tenir la immensa sort de tractar i estimar profundament. En Joan, juntament amb un petit grup de persones de la ciutat, es va preocupar perquè El Xiprer tingués assegurats uns ajuts econòmics que l’any 2010 eren molt necessaris. El Xiprer començava a notar l’impacte de la crisi econòmica del 2008, i aquests amics van impulsar l’associació que a dia d’avui ja compta amb quasi 900 socis: Els Amics d’El Xiprer. Gràcies als ingressos que cada mes aporteu cada una de les persones que en formeu part, la fundació El Xiprer pot tirar endavant els seus projectes. Aquest és el llegat d’aquell grup d’amics somiadors, idealistes i emprenedors que van reunir talent i esforços per a millorar la vida dels altres. Un gest d’amistat i de generositat.

 Malauradament en Joan va morir de forma sobtada el 17 de maig de 2010, just quan es va poder materialitzar l’associació, i no va poder veure com creixia fins a ser una de les associacions més importants de la ciutat, i potser la més nombrosa. En Joan tenia assignat el número 1 de soci, i encara avui és el seu número. Volem retre aquest homenatge per a un amic inoblidable, atent, amorós i compromès. Perquè la vida és curta i , quan se’n va,  haver-la viscut intensa i amorosament, com va fer ell, és el millor dels propòsits.

 Gràcies , Joan.

 

Gràcies a  totes aquelles persones que ajuden a fer del món un lloc millor. Pels grans amics.

Cuideu-vos molt amigues i amics d’El Xiprer. Sou molt importants!

Comparteix: