Descobreix com col·laborar amb El Xiprer

Suma’t-hi
Portada > Presentació > Benvinguda de la presidenta

Benvinguda de la presidenta

Elisenda Torras Medalla

Em fa molta il·lusió donar-vos la benvinguda a aquest espai de l’associació Amics d’El Xiprer. Sóc l’Elisenda Torres Medalla, filla de Granollers tot i que fa uns anys que no hi visc.


Tinc la sort d’estar vinculada a El Xiprer des de fa uns quants anys i per això conec la manera com s’hi fan les coses, el tarannà de les persones que dia rere dia contribueixen a fer una mica més amable la vida d’altres persones i el significat transformador que desprèn aquest projecte. Per tot això encaro la nova etapa com a presidenta convençuda que serà una oportunitat per créixer i enfortir el compromís amb El Xiprer.


El Xiprer ha esdevingut un referent a Granollers. Un lloc que transmet calidesa, generositat, humanitat i on es dedica temps a això tan valuós que és l’altre. Temps per escoltar i per parlar, temps de gestos petits i grans, temps que es dedica a allò que importa: les persones.


La nostra associació és amiga de tot el que es fa a El Xiprer; som un grup de ciutadans actius que volem contribuir a un canvi, ser una gran xarxa d’amics que amb les nostres donacions contribuïm a mantenir l’esperit Xiprer. Avui ja som 925 socis i necessitem arribar a ser-ne 1.000. Ho farem.


Entenem que aquesta forma de solidaritat ens fa partícips de la millora necessària del món on vivim, començant per qui tenim més a prop: persones que són els nostres veïns, que necessiten acompanyament i ser escoltats en moments difícils, que els cal ajuda en forma d’aliments i que agraeixen compartir un àpat a la gran taula d’El Xiprer. Hem d’adonar-nos que tots estem interconnectats i que ens necessitem els uns als altres; prenem un paper actiu, mirem l’altre, entre tots construïm ciutadania.


Tot això es porta endavant gràcies a un estol de persones voluntàries que dediquen part del seu dia a algun dels projectes de la Fundació El Xiprer, als quals volem seguir donant visibilitat. Aquest any, vetllarem amb una cura especial el projecte del magatzem d’aliments: sabem que un gran nombre de beneficiaris de les cistelles que s’hi reparteixen quedaran fora del circuit (es calcula que a Catalunya seran unes 200.000 persones). El canvi de model, l’implementació de les targetes moneder –un model que sens dubte dignifica les persones–, necessitarà reajustaments. Treballarem perquè tothom qui ho necessiti continuï rebent aquesta cistella bàsica tan necessària.


També, dedicarem esforços a cuidar el nostre voluntariat, compromès i pal de paller d’El Xiprer, i els nostres socis, donants fidels a qui no ens cansarem de donar les gràcies.


Estic convençuda que El Xiprer –que posa les persones al centre– té poder transformador; val la pena prendre’n consciència. Us convido a visitar la pàgina web de la Fundació per conèixer-ne el projecte i a participar-hi en la mesura que pugueu, i també, si no en sou, us animo a fer-vos-en socis.

Moltes gràcies!

 Elisenda

Comparteix: